Adolf har betytt oerhört mycket för varje människas rätt till ett självbestämt liv i frihet. Genom introducerandet av Independent Living-rörelsens filosofi i Sverige, medgrundare av föreningen och kooperativet STIL, stiftelsen ILI, föreningen Disability Right Defenders Sweden och det Europeiska nätverket ENIL, samt som en av de viktigaste personerna för tillkomsten av LSS lagstiftningen och rätten till personlig assistans, så har han varit med och förändrat Sverige i grunden, och gjort det till ett bättre samhälle att leva i.  Hans kamp har inspirerat människor över hela världen. 
  
Adolf levde alltid mitt i steget, mitt i livet. Det fanns alltid något nytt att göra, något som alltid kunde förändras till det bättre. Fanns det ett problem, så fanns det en lösning, och Adolf arbetade ständigt för att denna lösning skulle komma alla till del, både i Sverige och i övriga världen. Det gällde rätten till personlig assistans, rätten att kunna använda kollektivtrafiken, rätten att själv kunna välja sina hjälpmedel, rätten att bli värdigt behandlad som ny i Sverige och rätten att inte bli diskriminerad. För även om Adolf var en ständig optimist och ofta blev frustrerad om man målade omvärlden i svart, så tvekade han aldrig inför att beskriva och tydliggöra det förtryck som vi levde i.  
 
Adolf var en idéspruta, entreprenör, aktivist, pedagog och pionjär genom hela livet. För oss som arbetade nära honom gällde att hänga med och också försöka förvalta hans projekt när han redan var igång med nästa idé. Det bästa sättet att minnas honom är att fortsätta kampen för ett bättre samhälle, peka på problemen, men också visa lösningarna och att ständigt våga ta risken att arbeta för en förändring.  

Jonas Franksson
Ordförande i STIL